Opinie

(ORAZ KILKA NAGRÓD)

Przyznajemy, że miło jest zdobywać nagrody
Przez lata nasze rozwiązania zdobyły wiele nagród. Cieszy nas, że nasze wysiłki zostały docenione, a wszystkie nagrody są dowodem na to, że nasze produkty dobrze spełniają swoje zadania.
Plus X Award 2018/2019
Plus X Award 2018/2019
Dometic DM20/DM50
Najlepsze produkty dla branży żeglarskiej 2018
Najlepsze produkty dla branży żeglarskiej 2018
Dometic CFX 75DZW
Pittman Innovation Award 2018
Pittman Innovation Award 2018
Dometic CFX 95DZW
iF Design Award 2018  Dyscyplina: produkt
iF Design Award 2018 Dyscyplina: produkt
Dometic Cool-Ice lodówka pasywna
iF Design Award 2018  Dyscyplina: produkt
iF Design Award 2018 Dyscyplina: produkt
Dometic Slide-out kitchen
Zwycięzca nagrody Najlepsza marka 2018 (ProMobil)
Zwycięzca nagrody Najlepsza marka 2018 (ProMobil)
Dometic klimatyzatory
Zwycięzca nagrody Best Brands 2018 (ProMobil)
Zwycięzca nagrody Best Brands 2018 (ProMobil)
Dometic lodówki
Najlepsza marka 2018 (ProMobil) 2 miejsce
Najlepsza marka 2018 (ProMobil) 2 miejsce
Dometic systemy toaletowe
Najlepsza marka 2018 (ProMobil) 3 miejsce
Najlepsza marka 2018 (ProMobil) 3 miejsce
Dometic markizy
Najlepsza marka 2018 (ProMobil) 3 miejsce
Najlepsza marka 2018 (ProMobil) 3 miejsce
Dometic generatory
Trailer Life's Reader's Choice Gold Award 2017
Trailer Life's Reader's Choice Gold Award 2017
Dometic toalety
Trailer Life's Reader's Choice Gold Award 2017
Trailer Life's Reader's Choice Gold Award 2017
Dometic lodówka
Trailer Life's Reader's Choice Gold Award 2017
Trailer Life's Reader's Choice Gold Award 2017
Dometic RV Awning
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2017
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2017
Dometic toalety
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2017
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2017
Dometic lodówka
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2017
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2017
Dometic markizy
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2017
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2017
Dometic RV Cleaning Product
RVAA 3 miejsce Produkt Roku 2017
RVAA 3 miejsce Produkt Roku 2017
Dometic Awning Power Wand
ACE Lenkrad - Wysoce polecany
ACE Lenkrad - Wysoce polecany
Dometic TropiCool TCX 21
ReiseMobil International - zwycięzca testu
ReiseMobil International - zwycięzca testu
Dometic CoolFreeze CFX 40
Camping, Cars & Caravans - zwycięzca testu
Camping, Cars & Caravans - zwycięzca testu
Dometic CoolFreeze CFX 40
Nagroda Reisemobil Editors Choice 2017
Nagroda Reisemobil Editors Choice 2017
Dometic PerfectView CAM 35
Zwycięzca nagrody Najlepsza marka 2017 (ProMobil)
Zwycięzca nagrody Najlepsza marka 2017 (ProMobil)
Dometic klimatyzatory
Zwycięzca nagrody Best Brands 2017 (ProMobil)
Zwycięzca nagrody Best Brands 2017 (ProMobil)
Dometic lodówki
Camping, Cars & Caravans König Kunde Award 2017 zdobywca nagrody
Camping, Cars & Caravans König Kunde Award 2017 zdobywca nagrody
Dometic Klimatyzatory
Reisemobil International König Kunde Award 2017 zdobywca nagrody
Reisemobil International König Kunde Award 2017 zdobywca nagrody
Dometic System cofania
Nagroda Camping, Cars & Caravans König Kunde 2016
Nagroda Camping, Cars & Caravans König Kunde 2016
Dometic Air conditioners
Najlepsze produkty branży żeglarskiej
Najlepsze produkty branży żeglarskiej
Dometic CRX series
Najlepsze produkty branży żeglarskiej
Najlepsze produkty branży żeglarskiej
Dometic STIIC
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2016
Motorhome Reader's Choice Gold Award 2016
Dometic lodówka
Motorhome Reader's Choice Silver Award 2016
Motorhome Reader's Choice Silver Award 2016
Dometic RV Toilet
Pittman Innovation Award 2016
Pittman Innovation Award 2016
Dometic CRX series
Pittman Innovation Award 2016
Pittman Innovation Award 2016
Dometic Orbit Toilet
Zwycięzca nagrody Best Brands 2016 (ProMobil)
Zwycięzca nagrody Best Brands 2016 (ProMobil)
Dometic lodówki
Zwycięzca nagrody Najlepsza marka 2016 (ProMobil)
Zwycięzca nagrody Najlepsza marka 2016 (ProMobil)
Dometic klimatyzatory
Practical Caravan Winner Portable Freezers Test 2016
Practical Caravan Winner Portable Freezers Test 2016
Dometic CoolFreeze CFX-50
Trailer Life's Readers' Choice Gold Award 2016
Trailer Life's Readers' Choice Gold Award 2016
Dometic markiza
Trailer Life's Readers' Choice Gold Award 2016
Trailer Life's Readers' Choice Gold Award 2016
Dometic lodówka
Australian 4WD Action Most Efficient Fridge
Australian 4WD Action Most Efficient Fridge
Dometic CFX 50
Australian 4WD Action Zwycięzca testu — Independent Fridge Test Australia
Australian 4WD Action Zwycięzca testu — Independent Fridge Test Australia
Dometic CFX 50
Europejska nagroda za innowacje w branży karawaningu
Europejska nagroda za innowacje w branży karawaningu
Dometic PerfectView NAV
Verkstatt Aktuell Best Brand 2016
Verkstatt Aktuell Best Brand 2016
Design Award Mets — zwycięzca w kategorii
Design Award Mets — zwycięzca w kategorii
Dometic CRX series
Nagroda za innowacje Independent Boat Builders Inc
Nagroda za innowacje Independent Boat Builders Inc
Dometic Eskimo Cup
Plus X Award 2015
Plus X Award 2015
Dometic Minibars
Zwycięzca nagrody Best Brands 2015 (ProMobil)
Zwycięzca nagrody Best Brands 2015 (ProMobil)
Dometic lodówki
Zwycięzca nagrody Best Brands 2015 (ProMobil)
Zwycięzca nagrody Best Brands 2015 (ProMobil)
Dometic kamery cofania
Caravaning Die besten Marken 2015
Caravaning Die besten Marken 2015
Dometic Refrigerators
Lastauto, Trans aktuell, Fernfahrer Best Brand
Lastauto, Trans aktuell, Fernfahrer Best Brand
Dometic
Tailgater Magazine Best Overall Tailgate Product Award 2015
Tailgater Magazine Best Overall Tailgate Product Award 2015
Dometic CFX portable fridge/freezer
Nagroda Reisemobil International König Kunde 2015
Nagroda Reisemobil International König Kunde 2015
Dometic Alarm systems
Zdobywca nagrody Reisemobil International König Kunde 2014
Zdobywca nagrody Reisemobil International König Kunde 2014
Dometic kamery cofania
Test lodówek ACE Lenkrad — zwycięzca testu
Test lodówek ACE Lenkrad — zwycięzca testu
Dometic CoolFreeze CFX 35
Test lodówek ACE Lenkrad — zwycięzca testu
Test lodówek ACE Lenkrad — zwycięzca testu
Dometic TropiCool TC 21FL
Produkt polecany przez Auto Motor & Sport
Produkt polecany przez Auto Motor & Sport
Dometic PowerVac PV 100
PROFI Werkstatt automechanika Best Brand
PROFI Werkstatt automechanika Best Brand
Dometic Airconditioning service units
Reisemobil Magazine — rekomendacje dla kupujących
Reisemobil Magazine — rekomendacje dla kupujących
Dometic FreshJet 2200
Kampery — rekomendacje dla kupujących
Kampery — rekomendacje dla kupujących
Dometic ORIGO 1500
Zwycięzca testu chłodziarek GTÜ 2014
Zwycięzca testu chłodziarek GTÜ 2014
Dometic CoolFreeze CFX 35
IBEX Innovation Award
IBEX Innovation Award
Dometic Orbit Toilet
Practical Sailor Wybór wydawców  2011
Practical Sailor Wybór wydawców 2011
Dometic SailVac
Opinie użytkowników
Poprosiliśmy użytkowników o wyrażenie swojej opinii na nasz temat.
  • Ryan Minarik
    Ryan Minarik
    „Moja chłodziarko-zamrażarka Dometic CFX całkowicie zmieniła mój styl podróżowania. Jest prosta w obsłudze, wyjątkowo wydajna i umożliwia mi niezwykle długie podróże. Jest niezbędna w podróży!”.
  • Larry Jarriel & Paisley Wildman
    Larry Jarriel & Paisley Wildman
    „Jakość żywności to dla nas bardzo ważna sprawa, jednak życie w drodze sprawia, że jej zachowanie jest wyzwaniem. Dzięki naszej chłodziarko-zamrażarce Dometic po raz pierwszy od dłuższego czasu mogliśmy zabrać ze sobą wszystkie wspaniałe potrawy, które uwielbiamy. Jesteśmy niezwykle szczęśliwi, czujemy się jak w domu”.
  • Paul Barker
    Paul Barker
    „Najpierw miałem urządzenie CFX 50, ale wymieniłem je na CFX 95DZW. Wspaniałe w mojej lodówce jest to, jak bardzo jest energooszczędna. Używam jej przez kilka tygodni podczas podróży. Po prostu podłączam ją do panelu słonecznego o mocy 120 W i akumulatora 100 Ah. Zapewnia ona świeżość mojej żywności i chłód mojemu piwu”.
  • Luke Borich
    Luke Borich
    „Uważamy, że model CFX95DZW jest najlepszy i będziemy potrzebować tylko lodówki 4X4. Jako że jesteśmy młodą rodziną, która podróżuje bez względu na ciążę oraz z niemowlęciem, możliwość korzystania z dwóch komór, chłodziarki i zamrażarki, zapewnia nam elastyczność i niezawodność. Projekt, konstrukcja i wydajność urządzeń z gamy CFX są znakomite!”.
  • Sophia Pfisterer
    Sophia Pfisterer
    „Manewrowanie po polu kempingowym okazało się być niezwykle relaksującym doświadczeniem. Po wrzuceniu wstecznego biegu kamera zapewniająca widok z lotu ptaka o zakresie 360 stopni i wyświetlacz multimedialny automatycznie się włączyły, a manewrowanie przypominało grę wideo. Udało mi się zmieścić naszego Super Carlosa (tak się nazywa nasz kamper) na ciasnym miejscu parkingowym z wielką łatwością i to bez niczyjej pomocy. Nasi sąsiedzi na kempingu byli zdumieni, widząc, że zaparkowałem kampera w dwóch perfekcyjnych ruchach, po czym wysiadłem z niego całkowicie zrelaksowany, aby podziwiać idealny 25-centymetrowy odstęp pomiędzy tyłem pojazdu a kamienną ścianą”. (Dowiedz się więcej na stronie promobil.de)
  • Jerome Braga
    Jerome Braga
    „Jesteśmy wdzięczni za możliwość korzystania z kostkarki do lodu Dometic. Jest to jeden z najważniejszych produktów, jakie posiadamy. Cierpimy na alergie pokarmowe, dlatego musimy brać ze sobą własną żywność, gdziekolwiek jedziemy, a utrzymanie żywności w chłodzie do momentu użycia jest dla nas bardzo ważne. Dziękujemy za to, że życie w podróży stało się łatwiejsze!”
  • Claus-Georg Petri
    Claus-Georg Petri
    „Nie poradziłbym sobie bez kamery cofania w moim kamperze. Uwielbiam kamerę CAM 35 firmy Dometic, ponieważ jej obudowa jest bardzo płaska i świetnie pasuje do kształtu tylnej części pojazdu. Jest to rozwiązanie, które nie psuje wyglądu!”
  • Tiffany Tresse
    Tiffany Tresse
    „Wszystkie cechy produktów Dometic są lepsze niż u konkurencji. Wybraliśmy model Dometic CFX jako naszą pokładową chłodziarkę ze względu na możliwość długiego utrzymywania zadanej temperatury. Dometic chłodzi szybciej, pozwala lepiej kontrolować temperaturę i nie zabiera zbyt wiele miejsca. Świetnie mieści się z tyłu jeepa lub ciężarówki! Nie ukrywamy, że wolimy Dometic CFX od każdej innej marki!"
  • Marc & Julie Bennett
    Marc & Julie Bennett
    „Jako miłośnicy turystyki kamperowej uwielbiamy zatrzymać się od czasu do czasu w przepięknych i spokojnych miejscach. Bardzo cenimy to, że nasza lodówka Dometic RV działa zarówno na gaz, jak i na zasilaniu elektrycznym. Nie musi być podłączona do gniazdka, co bardzo zwiększa naszą mobilność i daje swobodę rozbicia obozu w dowolnym miejscu".
  • Doug Paton
    Doug Paton
    „Lubię produkty Dometic, ponieważ są dostosowane do samochodów kampingowych. Dzięki nim każda zabudowa wygląda elegancko i profesjonalnie. Są to lekkie urządzenia o wysokiej klasie. Model 9222 zamontowałem we wszystkich moich dotychczasowych samochodach. Używam go podczas wycieczek w Szkocji i za granicą. Mogę więc potwierdzić, że ta kuchenka ze zlewozmywakiem jest praktyczna i łatwa do czyszczenia oraz bardzo trwała".
  • Peter Methven
    Peter Methven
    „Firma Dometic ma bardzo szeroką gamę produktów, dzięki czemu wystarczy kontaktować się z jedną firmą w sprawie bardzo różnych produktów. Model Dometic VTD8 jest dla mnie idealny, ponieważ jest bardzo kompaktowy. Nie zmienia równowagi łodzi ani nie zwiększa zbytnio wagi, gdyż jest to najmniejsza i najlżejsza konstrukcja, jaką udało mi się znaleźć”.
  • Amy Woldrich
    Amy Woldrich
    „Nasz nowy Dometic 310 okazał się jedną z naszych najlepszych inwestycji. Poważnie. Porcelanowa misa wygląda dużo lepiej, sprawia dobre wrażenie i daje się łatwo spłukiwać. To najlepiej wydane 130 $!"
  • David Jongerden
    David Jongerden
    „Mój Volkswagen Westfalia z 1987 roku został fabrycznie wyposażony w lodówkę gazową Dometic. Mamy 2017 rok. Po 30 latach lodówka nadal działa!”
  • Kimberly McGrenere
    Kimberly McGrenere
    „Lodówka Dometic CFX znajduje się między przednimi siedzeniami, by użytkownik miał łatwy dostęp do żywności podczas jazdy. Służy także jako stolik! Bardzo pomaga w życiu w drodze".
  • Yann Masselot
    Yann Masselot
    „Klimatyzacja na jachcie staje się nieodzowna. Wybierając Dometic, kierowaliśmy się niezawodnością i efektywnością produktu. Ponadto nowy ekran Smart Touch wygląda nowocześnie i jest bardziej przyjazny dla użytkownika”.
  • Adrian Went
    Adrian Went
    „Nasz klient jest bardzo zadowolony z działania systemu Dometic na poduszkowcu BHT 150. Dometic zapewnił wyjątkowe wsparcie techniczne wszystkich naszych projektów, dlatego zdobył nasze zaufanie i dostarcza dostosowane do potrzeb wyposażenie do naszych projektów”.
  • Captain Casey Hunt
    Captain Casey Hunt
    „Dometic zapewnia niezrównaną obsługę. Dla mnie, jako kapitana, najważniejszy jest poziom usług, a zespół Dometic jest wykwalifikowany, posiada szerokie możliwości i przykłada wagę do szczegółów. Z tego względu stosujemy produkty Dometic. Załoga tej firmy jest profesjonalna i trzyma się zasad etyki zawodowej”.
  • Alan Goodchild
    Alan Goodchild
    „Firma Dometic oferuje szeroką gamę systemów HVAC, dlatego mogła bezzwłocznie spełnić nasze wymagania. Firma ta stosuje także praktyczne podejście w zakresie wsparcia klienta oraz dysponuje globalną siecią serwisową dostępną w praktycznie każdym zakątku świata”
  • Brad Herder
    Brad Herder
    „Zmieniłem moją zwykłą lodówkę na model Dometic CFX-65 i nigdy nie wrócę do poprzedniej! Jest superwydajna, zużywa bardzo mało energii. Jest też solidna – nie będąc przesadnie ciężką – i dobrze się zamyka. Kontrolki są bardzo łatwe w obsłudze i już sama wygoda użytkowania sprawia, że warto było zainwestować w ten model!”
  • Ellen Lawrence
    Ellen Lawrence
    „Dzięki lodówkozamrażarce Dometic CFX-50, mimo 3 dni bez prądu, lody i krewetki w kabinie mojej ciężarówki w słonecznym El Paso w Teksasie pozostały zamrożone! Przez lata chwaliłam się tym na kursie gotowania – ale to naprawdę było niesamowite!”
  • Ockert Scholtz
    Ockert Scholtz
    „Dometic produkuje najtrwalsze produkty! Po poważnym wypadku mój samochód z napędem na cztery koła został kompletnie skasowany. Niesamowite było to, że wyciągnięta z wraku lodówka CFX-50 nadal działała! Zapobiegła zapadnięciu się dachu, a po wyjęciu z wraku auta nadal funkcjonowała bez zarzutu.”
  • Marcel Schelvis
    Marcel Schelvis
    „Markizy Dometic są znacznie łatwiejsze w instalacji i obsłudze niż konwencjonalne modele markiz. Wakacje rozpoczynają się od momentu naciśnięcia przycisku pilota – brak żmudnej konfiguracji i uciążliwych operacji zabezpieczających”.
  • Clint Jones
    Clint Jones
    „Na pewno jestem bardzo zadowolonym klientem. I gorąco polecam te lodówki każdemu, kto chce kupić samochodową lub kempingową lodówkę”.
  • Shaun Whale
    Shaun Whale
    „Bez względu na to, czy jestem kierowcą 4WDriving, czy łowię ryby, przenośna lodówka musi być wytrzymała i niezawodna, nawet w najtrudniejszym terenie. Dlatego wybrałem Dometic CFX”.
  • Kapitan Rob Moore
    Kapitan Rob Moore
    „Dometic Spot Zero łatwiej wyczyścił 92’ Viking po całym dniu łowienia ryb. Dzięki wytwarzaniu najczystszej wody nie pozostają żadne plamy!”
  • Manfred Holtschulte
    Manfred Holtschulte
    „Chciałbym kupić markizę Dometic również do mojego następnego samochodu kempingowego. Inni obozowicze mają pełne ręce roboty, aby przywiązać swoje markizy prawidłowo. Przycisk pilota zdalnego jest naprawdę dziecinnie prosty w użyciu. A co więcej, markiza wysuwa się i chowa bardzo szybko”.
  • Rick Huckstepp
    Rick Huckstepp
    „Podczas gdy koła przyczepy zużyły się, zbiorniki wody pękły a Mitsubishi Pajero zepsuł się, wszystko, co musiałem wymienić w Dometic, to zatrzask pokrywy, który zablokował się między pokrywą a dnem lodówki. Żaden problem!”
  • Kapitan Bob May
    Kapitan Bob May
    „Lodówka Dometic Turbo jest tak atrakcyjna, ponieważ jest mniejsza niż stare urządzenie i jeszcze bardziej efektywna”. „Osiąga potężną wydajność, tak jak w nazwie – turbo”. Bardzo szybko chłodzi”.
  • Jason Andrews
    Jason Andrews
    „Przetestowana i sprawdzona przeze mnie lodówka jest wytrzymalsza i bardziej niezawodna niż jakakolwiek wcześniej! Dlatego kupuję tylko przenośną lodówkę Dometic!”
  • Rüdiger Ötken
    Rüdiger Ötken
    „Koncepcja instalacji Dometic CoolAir jest bardzo prosta, dobrze przemyślana i praktyczna w użyciu”.
  • John Lupomech and Becky Brusen
    John Lupomech and Becky Brusen
    „Nasz kamper to sposób, aby uciec od codziennego, szalonego życia. Świeże powietrze sprawia, że wypoczynek jest wyjątkowy. Nasza markiza Dometic WeatherPro tworzy patio osłonięte przed słońcem, chroni przed deszczem i pozwala cieszyć się pobytem na świeżym powietrzu, niezależnie od pogody”.
Jeżeli coś jest na papierze, to znaczy, że to prawda
Nasze produkty są testowane i recenzowane przez najważniejsze pisma branżowe. Poniżej znajdują się informacje z tych publikacji.
  • „Model chłodziarko-zamrażarki Dometic CFX-65DZ bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Lody były w niej zamrożone, a warzywa chrupiące i świeże. Wydawało nam się, że chłodziarka pobierała mniej prądu niż poprzednia, nawet mimo tego, że oferowała dodatkowo funkcję zamrażarki. Mimo że uważam, iż kosze chłodziarki i ekran bezprzewodowy można jeszcze dopracować, model ten okazał się świetną propozycją dla podróżników".
  • „Świetną funkcją modelu Dometic CFX35 jest chłodzenie dwustrefowe. Jedna część pełni rolę lodówki, a druga zamrażarki – każda z nich pracuje z niezależnie ustawianą temperaturą. CFX35 to idealny sprzęt dla osób, które kupują dużo jedzenia. Dzięki urządzeniu firmy Dometic można przechowywać żywność mocno schłodzoną lub zamrożoną przez długi czas w przenośnej chłodziarko-zamrażarce, która pracuje prawie bez żadnego hałasu.
  • „Latem używałem popularnej, 50-litrowej lodówki Dometic prawie każdego dnia: w drodze, a także do chłodzenia piwa w domu. Nadal jej używam i jestem pod dużym wrażeniem. Okazała się bardzo energooszczędna, dobrze izolowana i łatwa w użyciu, a przy tym oferuje funkcje, których brak u konkurencji”.
  • „Dometic CFX-65DZUS to jedna z najbardziej niezawodnych chłodziarko-zamrażarek na rynku. Jest bardzo energooszczędna, ma dużą pojemność, jest wytrzymała i trwała, a także szybko osiąga zadaną temperaturę. Ze względu na rozmiar i funkcjonalność sprawdza się podczas wycieczek i wypadów kampingowych, a gniazdo ładowarki USB to wisienka na torcie".
  • „Dometic CFX-40 to wytrzymały, naprawdę wytrzymały model, na którym można nawet stanąć. Uchwyty są bardzo ergonomiczne, bo ułatwiają przenoszenie pełnej lodówki. Dostępny jest zestaw montażowy i ze względu na jego wytrzymałość, wewnętrzne oświetlenie oraz załadunek od góry jest to idealny model do każdego samochodu dostawczego. Cała komora może służyć za chłodziarko-zamrażarkę, zamrażarkę lub superchłodziarkę. Prędkość i głębokość chłodzenia jest rewelacyjna, wprost nieprawdopodobna do niewielkiej ilości zużywanej energii. Dzięki temu świetnie się nadaje do zasilania słonecznego. Przy porównaniu cen ze standardowymi chłodziarkami kompresorowymi do zabudowy okazuje się, że model CFX-40 nie jest drogi, a mimo to jest zdecydowanie bardziej wszechstronny".
  • „Fan-Tastic Vents, firma należąca obecnie do Dometic, jest znana ze świetnej obsługi klienta. Serwis techniczny Fan-Tastic Vent chętnie udzieli pomocy w przypadku pytań lub problemów związanych z instalacją. Wszystkie części Fan-Tastic Vent są objęte gwarancją przez cały okres eksploatacji. Fan-Tastic Vent spełnia wzorowo potrzeby klientów".
  • „Woda sodowa lub piwo mogą być wystarczająco zimne, gdy wyjmie się je z pojemnika z lodem, ale zaraz potem zaczynają się ogrzewać. Teraz, po raz pierwszy w historii żeglarstwa, Twój napój będzie zimny przez cały czas. Dometic Cup Cooler wnosi element komfortu i luksusu na pokład”.
  • „Używaliśmy produktów Dometic przez wiele lat na setkach łodzi. Firma, serwis i wsparcie są doskonałe — podczas instalacji, jak i po dostawie”. Dla reszty z nas ważne jest coś, co bierzemy za pewnik — słodka, bezpieczna woda — jeszcze ważniejsza, gdy jesteśmy na morzu. Gdy wyprawy stają się coraz dłuższe i zwiększa się liczba pracowników na morzu, firmy z niezliczonych powodów zaczynają szukać możliwości zwiększenia ilości wytwarzanej wody. Będą one coraz częściej wybierać produkty Dometic”.
  • „Jako specjalistyczny dostawca rozwiązań OEM, remontowych, naprawczych i dla rynków wtórnych, firma Dometic ma sieć wsparcia na całym świecie i jest globalnie obecna w ponad 100 krajach. Dlatego nietrudno zgadnąć, dlaczego Signet wybiera to rozwiązanie. Współpraca jest kluczem; Dometic jest rozwiązaniem”.
  • „Dometic ma wiele do zaoferowania nowym i powracającym klientom, a najważniejsze to: marka najwyższej klasy i produkty wysokiej jakości. Cokolwiek stanie się w ciągu najbliższych kilku lat, idę o zakład, że Dometic będzie nadal tworzyć innowacyjne produkty”.
  • „Dbałość o szczegóły to podstawa sukcesu Dometic. Przewody sieciowe i zasilające napięciem 12 V można wygodnie przechować. Ponadto można regulować temperaturę, używając przy tym przydatnego trybu ekologicznego i trybu podgrzewania. Przy maksymalnym poziomie chłodzenia osiąga 14 stopni Celsjusza poniżej temperatury otoczenia. Konstrukcja jest bardzo pojemna, mieści pięć dwulitrowych butelek".
  • „Byłem wśród sędziów, którzy na Boating Writers International przyznali Dometic nagrodę Innovation na konwencie IBEX 2010 dla produktu Breathe Easy Air Purifier. Byłem pod wielkim wrażeniem produktu i przekonałem mojego przyjaciela, aby zainstalował go na swojej łodzi”.
  • „Seria Dometic CFX-50 okazała się być zwycięzcą wszystkich naszych testów. Standardowo seria CFX jest wyposażona w rewelacyjne funkcje — wszechstronna konstrukcja pokrywy, solidna budowa, składane uchwyty, a nawet małe usprawnienia, takie jak porty USB do ładowania — nie można się bez nich obejść”.
  • „Zintegrowane sterowanie Smart Touch Integrated Intelligence Control (STIIC) firmy Dometic to rewolucyjne i przyjazne dla użytkownika oprogramowanie, które łączy systemy Dometic dla żeglarstwa — klimatyzacja, maszynki do lodu, systemy chłodnicze, systemy wentylacji itd. — z siecią STIIC i zapewnia interaktywną komunikację z właścicielem łodzi”.