Main Content

På min CFX3 står det “!Alert – voltage low” trots att den är inkopplad. Vad ska jag göra?

Din CFX3 har ett 3stegs-batterivakt som aktivt övervakar ingående likström och som stänger av kylboxen om den känner av låg spänning. Denna funktion är primärt designad för att förhindra kylboxen från att tömma bilens startbatteri och lämna dig strandsatt ute på vägen. Detta förhindrar också skada på underhållsbatterier. Batteriskyddssystemet har tre nivåer: vi rekommenderar Hög eller Medium för applikationer där CFX körs från ditt startbatteri, och Låg när det körs från extra eller dubbla batterisystem . Om ditt batteriskydd är inställt på en rekommenderad inställning och CFX fortfarande inte slås på, kan du prova att konfigurera systemet till en lägre nivå , dvs. från Hög till Med. Använd inte delare, slingor eller förlängare. Var och en av dessa kan generera mer ledningsbrott (likströmsspänning minskar längden på en kabel), vilket orsakar lägre spänning på uttaget.

OBS!

1. När elektricitet (ström) flödar från ett batteri minskar spänningen i batteriet. Detta kallas för Peukerts lag, och i vardagstal är det spänningen när batteriet är ”under belastning”. Det är viktigt att förstå att när man felsöker spänningsfel på grund av att CFX3 inte använder batterispänning ”utan belastning” för 3-stegs batterivakt , men hellre spänning när kompressorn körs och batteriet är under belastning. Detta innebär att ditt bilbatteri kan läsa av full 12,8 V vid terminalerna, men när CFX3-kompressorn slås på faller spänningsavläsningarna och återgår till normalspänning när kompressorn stängs av.
  2. Att spänningen faller från batteriet till CFX3 är också viktigit att ta beaktande. Spänningen mäts i invändiga komponenter sedan beräknad till att likställa spänningen i likströmskontakten i slutet av likströmsledningen. Det här värdet visas på CFX3-displayen och i CFX3-appen.